Ayurvedische Massage (Abhyanga)

Een ware reis van ontspanning! 

Duur: 80 min.

Ayurveda is een Sanskriet woord en betekent: inzicht in het leven, ‘ayur’ (leven) en ‘veda’ (inzicht).  Het is een oude Indiase vorm van heling die je laat kalmeren, doet herleven en verjongen.

De Ayurvedische massage gaat verder dan alleen het masseren van vastzittende spieren en huid. Het maakt onderdeel uit van de Ayurveda, een holistische geneeskunst met haar wortels in de oud-Indiase vedische beschaving en gaat over het terugbrengen van evenwicht en harmonie in ons lichaam, en in onze geest. Op deze manier kan er op een dieper niveau aan klachten worden gewerkt.

De Ayurvedische massage is over het algemeen een zachte massage van top tot teen waarbij ook uw voeten, hoofd en gezicht meegenomen worden. De massage wordt uitgevoerd met weldadige warme biologische sesamolie waaraan een originele Ayurvedische kruidenolie toegevoegd wordt die speciaal op u of uw klacht wordt afgestemd. Deze kruidenoliën (taila’s) zitten boordevol  natuurlijke geneeskrachtige kruiden die zowel op fysiologisch als op energetisch niveau goed doorwerken.  Aan het einde van de massage wordt het lichaam overgoten met de warme olie, die met snelle bewegingen op het lichaam in gemasseerd wordt (Pizhichil).

Voor wie?

Deze massage is geschikt voor iedereen, gezond of ziek, oud of jong.

Ze werkt o.a. goed bij: burn-out,  vermoeidheid, huidaandoeningen, verdriet, stress, somberheid, huidaandoeningen, reumatische klachten, gewrichtsontsteking, fibromyalgie, verkoudheid, spierpijn, rugpijn, slapeloosheid en hoofdpijn.

Door deze massage ontspant het lichaam zich en kalmeert de geest, met als gevolg dat fysieke ongemakken kunnen verminderen en vervelende  stress klachten oplossen. Het versterkt het immuunsysteem en geeft een heerlijk gevoel van welzijn.  Een Ayurvedische massage laat u bij uw gevoel komen. Door de aanraking kunnen dingen losgemaakt worden zoals spanning en emotie.

In de Ayurveda gaat het niet om ziekte te bestrijden maar om gezondheid te stimuleren. Volgens de Ayurveda is gezondheid een volmaakte staat van evenwicht van lichaam, geest en ziel. Het is hierom erg belangrijk om deze drie elementen in evenwicht te houden of indien nodig weer terug in balans te brengen. Op lichamelijk niveau betekend dit een evenwicht van de drie fundamentele energieën: Vata, Pitta en Kapha die ontstaan zijn uit de 5-elementenleer (sfeer, lucht, vuur, water en aarde). De Ayurveda raadt naast regelmatige massage ook bijvoorbeeld meditatie, yoga en goede voeding aan om de balans tussen lichaam en geest te versterken.

Je kunt Ayurveda zien als een leer over het leven zelf en hoe je kunt leven voor een zo lang , gezond en gelukkig mogelijk bestaan.

Namasté!