Hot stone massage

Een hot stone massage is een intens diepe ontspannende warmte massage met speciale basaltstenen. 

Dit oude ritueel ontspant vermoeide spieren, ontgift je lichaam en kalmeert lichaam en geest. De stenen worden au bain de marie opgewarmd tot ongeveer 50 graden. Een deel van de stenen wordt op bepaalde plekken van het lichaam geplaatst zodat de warmte extra goed kan doordringen. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met een heerlijke olie die ervoor zorgt dat de vulkanische stenen waarmee gemasseerd wordt goed over de huid kunnen glijden. De massage bestaat meestal uit lange, rustige en cirkelvormige bewegingen. Door de druk en de warmte van de stenen werkt een massage met hotstones dieper door dan een gewone massage.

Een hot stone massage helpt bij het ontgiften van het lichaam, het verlichten van pijn, het ontspannen van vermoeide spieren en het verbeteren van de bloedsomloop.

Niet geschikt bij:  hartklachten, kanker, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap, dan kun je het beste eerst navraag doen bij een specialist. Ook als het buiten warmer is dan 25 °C, kan je lichaam niet genoeg afkoelen.