Stoelmassage

 

Stoelmassage, wat is dat?               

Stoelmassage is een drukpuntmassage van hoofd, nek, schouders, armen, handen en rug. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. Stoelmassage zorgt voor rust in het lichaam, ontspanning van spieren en een betere doorbloeding. Er wordt geen olie gebruikt en de kleding blijft aan. De hele behandeling duurt circa 20-25 minuten en begint met een kort voorgesprek om eventuele klachten en aanpassingen te bespreken. Na een stoelmassage voelt u zich ontspannen en verfrist met nieuwe energie.

Waarom stoelmassage?

Bij veel beroepen zoals kappers, beeldschermwerkers en muzikanten komen veel repeterende handelingen voor waardoor een kleine spier of spiergroep zwaar wordt belast. De combinatie van onevenredig gebruik van een spier of spiergroep zonder extra toevoer van bloed zorgt ervoor dat de spier verzuurt en een te hoge basis-tonus aanneemt. Spierpijn en aanverwante klachten zijn het gevolg.

Om gezondheidsproblemen en uitval te voorkomen is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan stressreductie en spierontspanning. Een prima hulpmiddel hierbij is stoelmassage. Wereldwijd wordt deze effectieve  methode van ziektepreventie met veel succes toegepast.

De manuele technieken die gebruikt worden tijdens de stoelmassage stimuleren de doorbloeding van het weefsel. Door de behandeling wordt het stressniveau aanzienlijk verminderd, waardoor er verlaging van de spierspanning optreedt.  Bovendien verbetert stoelmassage het  lichaamsbewustzijn en werkt zo corrigerend op een verkeerde houding.

Het helpt bij klachten als:

  • Stijve of pijnlijke nek
  • spanningshoofdpijn
  • tintelende vingers
  • pijnlijke schouders en armen.

Stoelmassage werkt zowel preventief als gericht op herstel. De behandeling is bijzonder aangenaam om te ondergaan en erg ontspannend.

Lid van de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs